Despre mine

Fotografia mea
Născut la Moineşti (dupa ce fusese conceput la Bacău ori Piatra Neamt) de aici: MOINEŞTEANU. A făcut "cătănia" la Rădăuţi şi Iaşi, iar mai apoi s-a oprit la București. Atras de turism: practicat, teoretizat, predat și seminarizat, scris de și despre subiect, mai bine de 35 ani (continu intre 1976 - 1994 şi din când, în când - pentru cei dragi, chiar şi acum); "en passant" pe la vreo 4 companii de turism - cea mai cunoscută Nouvelles Frontieres - Simpaturism (unde a petrecut câţiva ani plini de "efervescenţă şi romantism revoluţionar"). Se numără printre inițiatorii turismului rural şi ecoturismului, din România.

luni, 7 ianuarie 2013

2013 - Anul Centenarului Academiei de Studii Economice din Bucuresti - ASE 100



Academia de Studii Economice din Bucuresti, este prima institutie de invatamant economic superior din România, infiintata in baza legii promulgate prin Decretul Regal nr. 2.972, din aprilie 1913, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din 13 aprilie 1913, sub denumirea de "Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale".
"Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale", a fost fondata din initiativa lui Nicolae D. Xenopol, Ministrul Industriei si Comertului, sprijinit de un grup de tineri economisti formati la universitati prestigioase din Germania, Franta si Anglia.
In primele doua decenii, A.I.S.C.I. s-a subordonat Ministerului Industriei si Comertului, perioada in care a depasit toate obstacolele materiale, precum si pe cele privind recunoasterea sa ca institutie de invatamânt superior: constructia Palatului Academiei din Piata Lascar Catargiu, astazi Piata Romana(1924-1926); organizarea doctoratului(1921); un corp profesoral format din personalitati de prestigiu: Anton Davidoglu, Stanislas Cihoski, I. N. Angelescu, Ion Raducanu, Virgil Madgearu, Victor Slavescu, Constantin Bungetianu, Andrei Radulescu, Gheorghe Tasca, Nicolae Iorga(din 1931), Gromoslav Mladenatz s.a. 
Academia de Studii Economice din Bucuresti denumirea actuala datand din anul 1967 - a pregatit zeci de generatii de economisti, contribuind la afirmarea si dezvoltarea invatamantului, stiintei si culturii economice din tara noastra.
Academia de Studii Economice din Bucuresti este atasata traditiei gandirii libere, libertatii academice, recunoasterii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si principiului suprematiei legii.


Academia de Studii Economice din Bucuresti se identifica prin:
1. Denumire: ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI. Sediu: Piata Romana, nr. 6, sector 1, cod postal 701631, Bucuresti, Romania.
2. Ziua institutiei: se sarbatoreste, anual, la 6 aprilie, prin manifestari stiintifice, culturale si sportive. La implinirea unor cifre rotunde (zeci de ani) se organizeaza manifestari omagiale.
Anul acesta Academia de Studii Economice din Bucuresti va serba centenarul sau ASE 100.

  
Ani buni si revedere placuta celor care "au trecut prin Piata Romana, nr.6", vis a vis de ...Nicu Alifantis, care ne incanta povestind despre Piata Romana, nr.9.   ;)